Shopee Mengutamakan Pengalaman Membeli-Belah secara Lancar dengan Pengenalan Jaminan Tepat WaktuKUALA LUMPUR, MALAYSIA - Media OutReach Newswire - 6 Mei 2024 - Shopee Malaysia melancarkan program Jaminan Tepat Waktu hari ini untuk memperkasakan pembeli dengan jaminan pemenuhan pesanan oleh semua pembekal logistik Shopee (Shopee Supported Logistics (SSL)). Shopee menguatkan komitmen program ini dengan baucar RM5 untuk semua penghantaran yang melebihi waktu penghantaran yang dijanjikan. Ini membolehkan pengguna aplikasi Shopee seluruh negara dengan jaminan mereka akan menerima bungkusan mereka dalam waktu yang dijanjikan dan disokong oleh praktis pemenuhan pesanan yang diwujudkan Shopee.

Shopee On-Time Guarantee

Program Jaminan Tepat Waktu dibina atas komitmen teguh Shopee untuk membekalkan pengalaman membeli-belah yang lancar dan selamat untuk pembeli bijak digital. Ini termasuk membekalkan rakyat Malaysia dengan pilihan penghantaran yang pantas dan lebih fleksibel seperti Penghantaran Hari Esok (Next Day Delivery), Penghantaran Segera (Instant Delivery), dan peningkatan titik pengambilan sendiri (self-collection) Shopee.

Ming Kit Tan, Ketua Pemasaran dan Pengurusan Data di Shopee Malaysia, berkata, "Shopee konsisten dalam mengimplementasikan praktis baharu untuk memenuhi keperluan pembeli dan penjual. Dengan peningkatan terhadap permintaan untuk pengalaman membeli-belah yang lancar, kami bersuka cita untuk melancarkan program Jaminan Tepat Waktu. Inisiatif ini bertujuan untuk mengukuhkan keyakinan pembeli dengan memastikan penghantaran tepat waktu, yang juga menekankan peranan penting kepercayaan terhadap praktis pemenuhan pesanan buat rakyat Malaysia."

Program Jaminan Tepat Waktu ini mengetengahkan proses tuntutan yang mesra pengguna. Setiap waktu penghantaran yang dijangkakan akan dipaparkan di halaman butiran pesanan. Jika penghantaran melebihi waktu yang dijangkakan, pembeli boleh menebus baucar RM5 pada halaman yang sama. Kaedah yang diselaraskan ini memastikan kepuasan pembeli.

Rangkaian praktis pemenuhan pesanan Shopee yang teguh, yang termasuk rakan penghantaran yang dipercayai, memberi jaminan operasi program yang lancar. Rangkaian ini menawarkan pelbagai pilihan penghantaran untuk memenuhi kehendak individu, sementara mengekalkan jangka waktu pengantaran yang konsisten. Dengan ini, Shopee memenuhi keutamaan pengguna untuk penghantaran tepat waktu lalu memperkuatkan keyakinan pembeli dan memacu aktiviti perniagaan berulang di platform.

Pengalaman Pengguna dan Penjual Postitif

Program Jaminan Tepat Waktu telah menjana maklum balas positif dari pengguna yang telah diberi peluang untuk menggunakannya semasa waktu sebelum pelancaran rasmi. Matthew, seorang pengguna Shopee dari Selangor, dengan gembiranya berkongsi, "Saya kagum dengan tahap kepantasan pesanan saya diterima! Bungkusan dari Lembah Klang selalunya mengambil masa tiga hari, tetapi dengan Jaminan Tepat Waktu, saya menerimanya dalam masa dua hari - seperti yang telah terpapar dalam jangka waktu pesanan diterima."

Berkongsi pengalamannya terhadap penghantaran yang boleh dipercayai Emankamel, ahli Shopee Affiliate berkata, "Saya penuhi bekalan untuk studio baharu saya dengan banyak barang dari Shopee. Saya membeli banyak barangan bersaiz kecil dan saya tidak perlu risau kerana barangan diterima dalam waktu yang dijanjikan oleh program Jaminan Tepat Waktu Shopee. Dengan ini, saya boleh membeli apa sahaja barangan dan ia pastil akan sampai dalam jangka masa yang pendek."

Program ini bukan sahaja memanfaatkan pengguna, penjual Shopee juga mempunyai pengalaman positif dari program ini. Pengasas Asikin Ahmad, Asikin Arifin berkata, "Saya yakin Program Jaminan Tepat Waktu ini merupakan inisiatif terbaik Shopee kerana ia membolehkan penjual untuk menyediakan pesanan tepat waktu. Ini memastikan terdapatnya waktu yang cukup untuk menghantar pesanan dalam jangka waktu yang dijanjikan. Seterusnya, pelanggan akan lebih yakin untuk membeli barangan kami melalui Shopee."

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Program Jaminan Tepat Waktu, layari: https://shopee.com.my/m/on-time-guarantee.Hashtag: #ShopeeMalaysia #OnTimeGuarantee

The issuer is solely responsible for the content of this announcement.
Mengenai Shopee
Mengenai Shopee
Shopee ialah platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan. Shopee menggalakkan sebuah ekosistem digital yang inklusif dan mampan dengan membolehkan pendigitalan perniagaan, membolehkan perniagaan-perniagaan mengembangkan kehadiran dalam talian mereka, membantu lebih ramai orang mengakses dan memperoleh manfaat daripada perkhidmatan digital, serta membangkitkan komuniti tempatan.

Shopee menawarkan pengalaman yang mudah, selamat, dan menarik yang dinikmati oleh berjuta-juta pengguna setiap hari. Shopee juga merupakan penyumbang utama kepada ekonomi digital di rantau ini dengan komitmen teguh untuk membantu jenama dan usahawan tempatan berjaya dalam e-dagang.

Shopee adalah sebahagian daripada Sea Limited (NYSE: SE), sebuah syarikat internet pengguna global yang terkemuka. Misi Sea adalah untuk menaiktaraf kehidupan para pengguna dan perniagaan kecil menerusi teknologi melalui tiga perniagaan terasnya: Shopee, Garena dan SeaMoney.

SOURCE:

Shopee Malaysia

CATEGORY:

Retail

PUBLISHED ON:

06 May 2024

Past Press Releases

MORE
#Fashion #Advertising, Marketing & Public Relations

29 May 2024

Shopee and SMEs launch #ShopeeHaul to Empower Malaysian Women

Talk to Media OutReach Newswire today

CONTACT US NOW