OctaFX menaja yuran peperiksaan untuk pelajar 'Ideas Academy'KUALA LUMPUR, MALAYSIA - Media OutReach - 28 Mac 2023 - Broker antarabangsa OctaFX telah menaja yuran peperiksaan kurikulum Cambridge IGCSE untuk pelajar di Malaysia di bawah bimbingan Ideas Academy—sebuah institusi terkemuka, yang berusaha untuk terus mengembangkan dan memanjangkan struktur sekolah antarabangsa berkualiti tinggi. Misi mereka ialah 'untuk mendedahkan potensi manusia pada saat paling penting'.


Memandangkan kenyataan misi OctaFX adalah sangat serupa, hanya menunggu masa sebelum syarikat teknologi kewangan ini menghubungi untuk bekerjasama dan memberi sokongan.

Lebih membanggakan apabila semua pelajar yang terlibat berjaya untuk lulus peperiksaan pada Disember yang lepas. Majlis graduasi berlangsung pada 24 Februari 2023—dan OctaFX turut dijemput.

Penceramah webinar OctaFX dan pakar, Gero Azrul, memberikan ucapan motivasi di majlis graduasi ini, dan selepas itu, hadiah diberikan kepada pelajar-pelajar tersebut. Pada kesempatan ini, broker ini telah memberi sumbangan amal dengan menyediakan peralatan IT baharu kepada tenaga pengajar.

Eksekutif pemasaran Ideas Academy, Cik Simran, berkata: "Ini benar-benar menakjubkan bagi sekolah kami dan apatah lagi untuk pelajar kami. Kami sangat berterima kasih kepada OctaFX, dan seluruh pasukan kami teruja untuk memanfaatkan peralatan yang amat dihargai ini sebaik-baiknya!"

Ideas Academy yang berpangkalan di Kuala Lumpur ini telah aktif dalam bidang penambahbaikan dan peningkatan taraf pendidikan sejak 2012. Mereka pakar dalam berurusan dengan kanak-kanak yang kurang bernasib baik, termasuk mereka yang mempunyai latar belakang sebagai pelarian.Mereka yang memacu Ideas Academy ke hadapan ini percaya kepada 'Pendidikan untuk Semua'. Misi mereka adalah untuk memastikan setiap kanak-kanak berumur antara 12 dan 18 tahun mendapat asas pendidikan menengah yang kukuh. Dengan memastikan perkara ini, mereka menggalakkan mereka untuk menjadi orang dewasa yang yakin, bertanggungjawab, proaktif dan penuh belas kasihan. Ideas Academy bertekad untuk menjadi pemacu kepada pendidikan maya berkualiti tinggi dan berpatutan—digabungkan dengan kelas fizikal untuk pelajar di Kuala Lumpur.

Ini merupakan inisiatif bersama pertama antara OctaFX dan Ideas Academy, tetapi bukanlah yang terakhir—kedua-dua entiti ini sedang berbincang untuk meneruskan dan memperdalam hubungan mereka untuk lebih banyak projek akan datang.Hashtag: #OctaFX

The issuer is solely responsible for the content of this announcement.
Tentang OctaFX
Tentang OctaFX
adalah broker antarabangsa yang telah menyediakan perkhidmatan dagangan dalam talian di seluruh dunia sejak 2011. Syarikat terbabit dalam jaringan komprehensif kebajikan dan kemanusiaan, termasuk menambah baik infrastruktur pendidikan dan projek bantuan notis singkat menyokong komuniti setempat.
SOURCE:

OctaFX

CATEGORY:

Business

PUBLISHED ON:

28 Mar 2023

Past Press Releases

MORE

Talk to Media OutReach Newswire today

CONTACT US NOW