OctaFX bekerjasama dengan rakan kongsi tempatan untuk memberikan bantuan kecemasan untuk mangsa banjir di Kelantan, MalaysiaOctaFX menyertai rakan kongsi tempatannya dalam memberikan bantuan kecemasan kepada mangsa akibat banjir teruk di negeri Kelantan, Malaysia.

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - Media OutReach - 3 Februari 2023 - Broker antarabangsa, OctaFX,telah menghulurkan bantuan kecemasan di negeri Kelantan, Malaysia, di mana lebih 17,000 orang perlu dipindahkan akibat banjir yang teruk di negeri tersebut pada akhir bulan Disember 2022.

octa-3feb.jpg

Selepas banjir teruk yang disebabkan oleh jumlah hujan tertinggi sejak 1967, lebih daripada 72,000 orang di beberapa negeri di Malaysia terpaksa dipindahkan. Sekurang-kurangnya dua orang telah meninggal dunia, manakala ramai yang kehilangan mata pencarian mereka akibat banjir ini. Di negeri Kelantan sahaja, pihak berkuasa telah menyediakan 106 pusat perlindungan untuk mangsa yang kehilangan tempat tinggal.

OctaFX bergabung tenaga dengan rakan kongsi tempatannya, Azeehan, yang telah membantu menyediakan pakej bantuan kecemasan kepada lebih 150 buah keluarga yang terjejas akibat banjir. Dalam tempoh lebih daripada seminggu, Azeehan telah mengedarkan bungkusan makanan termasuk beras, makanan dalam tin, minuman dalam botol, biskut dan barangan keperluan lain.

'Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada OctaFX kerana menghulurkan bantuan kecemasan kepada mangsa banjir di Kelantan. Ini sangat bermakna bagi semua yang terjejas,' kata Azeehan mengenai usaha tersebut.

'Pada hari kami melihat berita mengenai banjir yang dahsyat ini, ia telah menjadi kebimbangan utama kami. Rakan kongsi kami di Malaysia, Azeehan, sedia membantu dari awal. Terima kasih kepada beliau, kami dapat menghulurkan bantuan kecemasan kepada semua mangsa yang menderita akibat banjir,' ulas pejabat akhbar OctaFX.

Hashtag: #OctaFX

The issuer is solely responsible for the content of this announcement.
Tentang OctaFX
Tentang OctaFX
merupakan sebuah broker global yang menyediakan perkhidmatan dagangan dalam talian di seluruh dunia sejak 2011. Syarikat ini terlibat dalam rangkaian komprehensif inisiatif amal dan kemanusiaan, termasuk penambahbaikan infrastruktur pendidikan dan projek bantuan notis pendek yang menyokong komuniti tempatan dan perusahaan kecil dan sederhana.

SOURCE:

OctaFX

CATEGORY:

Philanthropy and Social Investments

READ IN:

English

PUBLISHED ON:

03 Feb 2023

Past Press Releases

MORE

Talk to Media OutReach today

CONTACT US NOW