SINGAPURA - Media OutReach - Jun 15, 2015 - Berpangkalan di Singapura agensi penjenamaan Affiniti telah dilantik sebagai perunding penjenamaan untuk Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Bhd (KATMB), kerana ia menjadikan transformasinya dari bank kredit koperasi Angkatan Tentera Malaysia menjadi satu koperasi.

 

Affiniti akan menerajui usaha keseluruhan penjenamaan dan pemasaran, yang termasuk nama baru bank koperasi, cerita jenama dan strateginya. Tambahan, agensi itu juga akan bertanggungjawab untuk arah tuju visual semua aset penjenamaan. Selepas pertempuran yang mengambil tujuh bulan terhadap agensi-agensi multinasional ditubuhkan, projek itu akhirnya dianugerahkan kepada Affiniti.

 

Dengan aset berjumlah RM3 bilion pada 31 Disember 2014, KATMB kini menawarkan pinjaman peribadi, insurans dan produk Ar-Rahnu (pembiayaan gadai Islam) di kalangan 152,000 ahli dan bercita-cita untuk menjadi sebuah bank koperasi sepenuhnya pada hujung tahun 2015 .

 

"Ia adalah satu penghormatan dan hak istimewa untuk menjadi sebahagian daripada transformasi KATMB ke dalam sebuah bank koperasi," kata Marvin X. Das, Rakan Kongsi Pengurusan Affiniti. "Peluang seperti ini sukar didapati dan kami teruja untuk bekerjasama dengan jawatankuasa di KATMB untuk menyegarkan cerita jenama mereka, yang sudah pasti akan meletakkan mereka di arah tuju transformasi yang berjaya."

 

Brig. Jeneral Dato 'Ahmad Zahudi Salleh (B), Ketua Pegawai Eksekutif KATMB, menambah: "Projek Transformasi ini akan mewujudkan satu titik perubahan dalam sejarah jenama Koperasi Tentera. Kami melantik Affiniti kerana mereka berkongsi keghairahan kami melalui strategi kreatif mereka dalam membantu kami membentuk strategi jenama untuk bank koperasi yang baru. Kami berharap perjalanan kami ke dalam industri perbankan dan bersyukur kerana mempunyai rakan kongsi yang bersemangat seperti Affiniti. "

 

Logo Syarikat

http://release.media-outreach.com/i/Download/2991

Talk to Media OutReach today

Let Media OutReach help you achieve your communication goals. Send an email to info@media-outreach.com or click below. You will receive a response within 24 hours.

Contact us now